O aeronavă TAROM va purta numele legendei olimpice Nadia Comăneci

In Actualitate, Diaspora, National, Sport
aprilie 19, 2024

Premieră în România! O aeronavă TAROM va purta numele legendei olimpice Nadia Comăneci. Astfel, în premieră pentru România, o aeronavă preia numele unui sportiv roman. Aeronava va purta numele marii gimnaste române, deținătoarea celor cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice, în 1976 și în 1980, și a recordului pentru prima notă de 10 din istoria gimnasticii, la Montreal, în 1976.

„Mă bucur să fac parte din acest proiect prin care pot fi alături de sportivii noștri și de români. Doresc succes delegației României la Jocurile Olimpice. Istoria se scrie mai departe!”, a declarat Nadia Comăneci la semnarea acordului de utilizare a numelui său cu Compania TAROM, pentru denumirea unei aeronave B737-800 din flota TAROM. 

„TAROM este un partener istoric al sportivilor români care au reprezentat și reprezintă țara noastră la Jocurile Olimpice. Faptul că sportivii români, participanți la Olimpiadă, vor zbura către Paris la bordul aeronavei ce poartă numele Nadiei Comăneci, care a scris istorie la Montreal, în 1976, și a devenit cea mai galonată sportivă româncă din toate timpurile, este un simbol al parteneriatului pe care TAROM l-a încheiat, de-a lungul anilor, cu tot ceea ce înseamnă perseverență și performanță”, a declarat Costin Iordache, directorul general al TAROM.

“Compania TAROM a purtat în mod tradițional olimpicii români la Olimpiadele anterioare și își propune ca în acest an să conducă lotul olimpic român cu aeronava Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor avea loc în perioada 26 iulie – 11 august 2024. Ziua de astăzi marchează și o premieră, prima aeronavă din flota TAROM care va primi numele unui sportiv. Marea sportivă a acordat gratuit statului român dreptul de utilizare a numelui său pentru industria transportului din România. Aeronava Nadia Comăneci va deservi, în continuare, clienții companiei TAROM, sub numele uneia dintre cele mai iubite sportive românce din toate timpurile”, precizează comunicatul TAROM.