Polițiștii, invitați la Ziua Școlii Gimnaziale ”Mihail Sadoveanu” Bacău

In Actualitate, Cultură și educație
aprilie 25, 2024

Polițiștii băcăuani au fost invitații Școlii Gimnaziale ”Mihail Sadoveanu” din Bacău cu prilejul activităților prilejuite de aniversarea a 30 de ani de la înființare. Elevii au avut ocazia să descopere tainele meseriei de polițist și au plecat acasă cu multe sfaturi și gânduri bune.

Cu prilejul Zilei Școlii Gimnaziale ”Mihail Sadoveanu” Bacău, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului/Biroului Rutier, Serviciului Criminalistic și Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Biroului Siguranță Școlară, dar și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, au fost invitații elevilor și cadrelor didactice.

Polițiștii au prezentat copiilor provocările profesiei de polițist, uniforma specifică, modalitate de amprentare, pericolul reprezentat de utilizarea armelor de foc, dar și necesitatea respectării normelor rutiere de către fiecare participant la trafic și necesitatea adoptării unui stil de viață sănătos fără alcool, tutun sau droguri, dar au răspuns și întrebărilor și curiozităților celor mici.

Celor mici le-a fost explicată importanța respectării regulilor impuse de școală și comunitate, despre faptul că violența nu ar trebui să apară în comportamentul lor, dar și de importanța respectului acordat colegilor și cadrelor didactice.

La final, elevii prezenți au fost sfătuiți să adoptate un comportament civilizat și corect, astfel încât să evite cazurile de victimizare, să-și asculte părinții și cadrele didactice.

La mulți ani elevilor și cadrelor didactice din Școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu” Bacău!