Incendii în comuna Asău. O familie a rămas fără casă în noaptea de Înviere

In Actualitate, Flagrant, Social
mai 05, 2024

O familie a rămas pe drumuri în noaptea de Înviere, în urma unui incendiu care le-a cuprins locuința. Pompierii militari au fost solicitați să intervină în comuna Asău, sat Straja, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de locuit.

Pentru gestionarea operativă a situației de urgență, la locul indicat s-au deplasat două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, informează ISU Bacău. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului unui case de locuit și la nivelul unei anexe, pe o suprafață de aproximativ 140 mp. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Din cercetările efectuate la fața locului, cauza probabilă de producere a incendiului este scurtcircuitul electric.

Cu o seară înainte, pompierii militari au fost solicitați să intervină tot în comuna Asău, sat Apa Asău, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de locuit.

Pentru gestionarea operativă a situației de urgență, la locul indicat s-au deplasat patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și o autospecială de muncă operative, informează ISU Bacău.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat, la nivelul unei case de locuit, a unui adăpost de animale și la nivelul anexelor a doi proprietari, toate din lemn, pe o suprafață de aproximativ 400 mp.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite în cooperare cu SVSU Asău. Din cercetările efectuate la fața locului, cauza probabilă de producere a acestuia este scurtcircuitul electric.