Cu cine votează oneștenii pe 9 iunie. Bătălie în doi pentru fotoliul de primar!

In Actualitate, Alegeri 2024, Politica
iunie 05, 2024

Conform unui sondaj de opinie realizat (pentru uz intern) de PNL Bacău în localitățile urbane din județ și finalizat în weekend, preferințele de vot ale oneștenilor se îndreaptă spre candidatul PSD, Adrian Jilcu, urmat la mică distanță de Constantin Lazăr (PUSL). La peste zece procente în urma primului clasat este Elena Pașcu (PNL). 

Cotat cu prima șansă încă de la debutul campaniei electorale, Adrian Jilcu își păstrează prima poziție în opțiunile electoratului oneștean, dar la un scor mai mic decât avea inițial. Privită ca o posibilă favorită în precampanie, candidata liberalilor a pierdut din viteză, ajungând pe poziția a treia. În schimb, Constantin Lazăr a reușit să recupereze handicapul inițial și să ajungă la doar câteva lungimi în spatele actualului primar interimar.

În urma primilor trei, la distanță, se află ceilalți candidați, Irina Bălan (USR), Daniel Dobraniș (Partidul SOS România) și Nicolae Gnatiuc (AUR). Diferența dintre ei este mică, în marja de eroare.  La intenția de vot pentru Consiliul Local, în ceea ce îi privește pe ultimii trei, scorurile sunt asemănătoare cu cele pentru primar. Dacă Irina Bălan pare, astfel, să fi scăpat de grija de a nu prinde viitorul Consiliu Local, Dobraniș și Gnatiuc au emotii. Ce e drept, reprezentantul Dianei Șoșoacă a intrat cel mai târziu in cursă, dar pare să câștige teren în dauna fostului primar Gnatiuc.

Care este intenția de vot pentru primar Onești

 Adrian Jilcu – 29,7 %

Constantin Lazăr – 25,4 %

Elena Pașcu – 19,2 %

Irina Bălan – 8,1 %

Mihail Daniel Dobraniș – 6,5 %

Nicolae Gnatiuc – 5,8 %

Nu știu – 5,3 %

Procentele reprezintă intenția de vot a celor care au spus că vor să meargă la urne pe 9 iunie. Prezența la vot estimată este de 54 %. Sondajul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 918 persoane și are o marjă de eroare de +/- 4,2 %.

Comandat de PUSL Cod AEP 21240113