Prinsă de polițiștii oneșteni după ce a păcălit mai mulți bătrâni

In Actualitate, Flagrant
iunie 26, 2024

Polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Oneşti au depistat în scara unui imobil din localitate o femeie de 45 de ani, din județul Galați, în timp ce încerca să ofere spre vânzare peşte şi carcase de pui persoanelor în vârstă. Femeia avea asupra sa un bagaj voluminos care conținea pește și carne de pui pe care le-ar fi achiziţionat din municipiul Galaţi cu scopul de a le oferi spre vânzare. Aceasta era însoțită de doi bărbați, de 34 și 46 de ani, care o așteptau într-un autoturism în care polițiștii au găsit în total 56 de kg de pește și 17 kg de carne de pui, fără documente de proveniență.

Împreună cu reprezentanţii D.S.V. Bacău s-a procedat la inventarierea alimentelor și confiscarea acestora, având în vedere că nu au fost prezentate documente de provenienţă sau de conformitate sanitar-veterinare. Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că, cea în cauză este bănuită de comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune în municipiul Oneşti, constând în aceea că ar fi păgubit mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 56 și 79 de ani, inducând cumpărătorii în eroare cu privire la calitatea, cantitatea sau soiul alimentelor oferite spre vânzare. În urma investigațiilor efectuate a fost recuperat prejudiciul în sumă de 7.650 de lei. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Persoanele vârstnice reprezintă un grup vulnerabil în ceea ce privește victimizarea infracțională. Principalele infracțiuni și probleme de siguranță cu care se confruntă persoanele vârstnice sunt de natură economică. Înșelăciunea este una din infracțiunile ce implică ”păcăleala”. Astfel, polițiștii le recomandă cetățenilor să nu achiziționeze produse decât din locurile autorizate. (IPJ Bacău, foto ilustrativ)