Ziua Internațională împtriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri marcată de polițiștii băcăuani în Salina Târgu Ocna

In Actualitate, Cultură și educație, Flagrant
iunie 27, 2024

Miercuri, 26 iunie, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Bacău, împreună cu cei ai Biroului Siguranță Școlară și specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău, Direcției de Sănătate Publică Bacău, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău și Inspectoratului Școlar Județean Bacău au desfășurat o amplă activitate de prevenire în salina Stațiunii Târgu Ocna.

Încă din 1987, ONU a stabilit ziua de 26 iunie drept Ziua Internațională Împtriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri, iar cu acest prilej, instituțiile din județul Bacău cu atribuții în domeniu au desfășurat activități educative de care au beneficiat atât copiii prezenți în salină, cât și însoțitorii lor. Aceștia au fost informați cu privire la riscurile asociate traficului și consumului de droguri, atât din punct de vedere al legislației în vigoare, cat și din punct de vedere medical sau psihologic. Activitățile cu cei mici au avut caracter interactiv, realizându-se cu ajutorul jocurilor, ochelarilor simulatori și materialelor video.

Conducătorilor auto le-au fost reamintite prevederile Legii nr. 213, intrată în vigoare încă din iulie 2023, conform căreia un șofer aflat sub influența drogurilor, a alcoolului sau fără permis de conducere, care produce un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, va primi o pedeapsă cu închisoarea cu executare. La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău. (Comunicat IPJ Bacău)