VIDEO/Doi jandarmi băcăuani au salvat de la moarte o fetiță din Onești. Copila căzuse în apa râului Tazlău

In Actualitate, Social
iulie 01, 2024

Doi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău au devenit eroii zilei după ce au salvat o fetiță de nici doi ani, care nu mai respira după ce a căzut cu mama și ceilalți frățiori în apa râului Tazlău. Mama a intrat în apă să-i salveze pe cei doi băieți, dar a alunecat și a căzut cu cea mică în apă. Au reușit să iasă cu toții din apă, dar din păcate fetița nu mai respira.

Incidentul a avut loc duminică după-amiază, în cartierul Slobozia, pe râul Tazlău, în apropierea podului de pe strada Victoriei din municipiul Onești. Florin și Cătălin, jandarmii care au intervenit, se aflau în patrulare când au observat-o pe mama, care abia ieșea din apă. Aceștia au auzit strigăte la un moment dat, așa că au mers să vadă ce se întâmplă. O mamă încerca să își salveze fetița ce nu mai respira. Florin a intervenit rapid și a aplicat manevre de resuscitare până când micuța și-a revenit și a început să respire. Acesta a luat-o în brațe pe copilă și a alergat cu ea până la ambulanță. Cătălin și-a sprijinit colegul, a vorbit cu operatorul 112 și a oferit toate detaliile necesare privind locația și modalitatea de a ajunge cât mai repede ambulanța. Până la sosirea echipajului medical, fetița a mai avut nevoie de manevre de resuscitare. Ulterior, fetița a fost preluată de un echipaj SAJ și transportată la UPU Onești pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Plutonierul adjutant Sfârlog Florin și sergentul major Balmuș Cătălin sunt jandarmii eroi care au reușit să salveze viața unei fetițe de un an și șase lui, din Onești, ce se înecase în râul Tazlău pe raza cartierului Slobozia. Plutonierul adjutant Sfârlog Florin are 45 de ani, este angajat al Jandarmeriei Române de 21 de ani și de-a lungul carierei a salvat doi bătrâni din inundații și viața unui băiețel în urma cu mai bine de 22 de ani, care s-a înecat chiar în același loc: Nu voiam să o pierd, avea momente când părea că își revine, când că o pierd, dar nu am renunțat și i-am aplicat manevre de resuscitare până când am readus-o la viață. E greu să ai în fața ochilor un suflet mic care dă să se stingă„.

Sergentul major Balmuș Cătălin este angajat al Jandarmeriei Române din anul 2020 și a contribuit la salvarea fetiței: M-au încercat o mie de gânduri, că am și eu acasă doi copii, că îmi doream din tot sufletul să o putem slava și să o facem să respire, dar în același timp aveam și misiunea grea de a o calma pe mama care era foarte panicată. Nu putem descrie în cuvinte ce sentimente ne-au încercat, dar cea mai mare bucurie este că fetița a trecut peste momentele grele și este în afara oricărui pericol.”