
Printre comercianții din zona Oneștiului s-a răspândit vestea că vine în control, în aceste zile, Cristian Popescu Piedone, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). El a devenit deja celebru pentru descinderile din ultimele săptămâni, intens mediatizate. Este posibil ca zvonul despre controalele din Onești să fi fost transmis pe aplicația despre care se presupune că urmărește traseul prin țară al lui Piedone, numit la șefia ANPC la începutul lunii februarie.
Un grup de hackeri au inventat o aplicație prin care pretind că anunță traseul de control al comisarilor de la Protecția Consumatorului. Contra unei sume de bani, firmele dar și instituțiile statului ar putea afla unde va face Piedone controale. Piedone a reacționat imediat și a spus că aplicația este ilegală, că nu are legătură cu ANPC și nici nu dezvăluie traseul corect al controalelor ANPC. r Cristian Popescu Piedone a fost numit la începutul lunii februarie la cârma ANPC,
„E un fals, o înșelăciune, un fals ordinar. Eu mă sui în mașină, nu știe nimeni, e șoferul și îi spun: „Ia-o încolo”! Până ajung în locația respectivă din județ sau cu 10 kilometri înainte, le dau telefon la comisarii din județ: ne vedem la Petromul x sau la OMV-ul z. Nu știe nimeni nimic unde sunt, în ce parte o iau”, a declarat Piedone pentru Gândul.
Șeful Protecției Consumatorilor a continuat: „Acesta este un fals grosolan, iar cei care s-au gândit să câștige niște bani de pe urma traseului Președintelui ANPC Cristian Popescu Piedone vor suporta rigorile legii pentru ca vor fi denunțați organelor abilitate, fiind practic o înșelăciune care intră în sfera infracționalității. Traseul meu prin cele 42 de județe îl știu doar eu, iar atunci când mă deplasez și ajung într-un județ într-o anumită locație anunț doar în acel moment comisariatul și comisarii din județul respectiv și continui acțiunea de control.”
La jumătatea lunii februarie, comisarii ANPC au descoperit nereguli grave în urma controlului de la centrul de îngrijire Asociația Salvați Bătrânii Săucești AFJ, din județul Bacău, unde 48 de persoane vârstnice erau hrănite cu alimente expirate de luni de zile, au transmis reprezentanții autorității duminică. Potrivit ANPC, produsele alimentare, care nu mai erau sigure pentru consum, erau folosite pentru a prepara mesele beneficiarilor, punându-le în pericol sănătatea.
Distribuie: