Cursuri online pentru elevii oneşteni. Municipiul este, iarăşi, în „scenariul galben” cu 1,4 la mie rata de infectare

In Actualitate, Social
martie 03, 2021

Municipiul Oneşti este, iarăşi, în „scenariul galben” după ce rata de infectare a ajuns la 1,40 la mia de locuitori. Din această cauză, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău a anunţat conducerile unităţilor de învăţământ din Oneşti că, de astăzi, 3 martie, elevii din ciclul gimnazial, liceal şi profesional vor face cursuri online cu excepţia celor din anii terminali.

Scenariul galben: vor participa fizic la ore elevii din învățământul preșcolar, din clasele pregătitoare și primare (I-IV) și din clasele terminale (clasa VIII și clasa XII). Restul elevilor vor continua școala online până când municipiul va intra în scenariul verde. Copiii din clasele amintite care au afecțiuni ce-i vulnerabilizează în fața Covid-19 vor putea continua participarea la cursuri online.

Elevii oneşteni nu au apucat să meargă prea multe zile la şcoală după ce Oneştiul intrase în „scenariul verde” tinând cont că s-au făcut lectii online şi în cele două zile când a fost întreruptă furnizarea apei. Informarea privind rata de infectare din Oneşti este de săptămâna trecută.