După City Insurance, încă o firmă de asigurări este în prag de prăbușire, susține Confederația transportatorilor din România

In Actualitate, Economie, National
iunie 15, 2022

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) avertizează că Euroins, „cea mai amendată companie de asigurări din România”, liderul pieței RCA, se apropie cu pași siguri și repezi de “default”, scrie ziare.com.

COTAR își bazează avertismentul pe datele din raportul de control întocmit de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și din care ar rezulta că societatea se află într-o situație financiară similară cu cea a societății City Insurance înainte de prăbușire, precizează sursa citată.

COTAR susține că peste 90% din disponibilitățile bănești ale societății ar fi fost transferate în bănci din afara țării, iar din foarte puținii bani pe care societatea de asigurări îi păstrează în România, nu reușește să achite decât salariile angajaților săi, iar despre plata despăgubirilor în condițiile legii nici nu mai poate fi vorba.

Euroins mai este acuzată că ar avea zeci de popriri pe conturi în fiecare lună, rostogolind obligațiile de despăgubire în instanță, mizând, la fel ca City Insurance înainte de faliment, pe termenele de soluționare în instanță, care durează trei ani, știind foarte bine că peste trei ani, societății îi va fi anunțat falimentul, iar plata despăgubirilor se va efectua de către Fondul de Garantare a Asociaților, adică de către toți șoferii români.

Euroins susține că acuzele sunt înșelătoare și nefondate

Compania de asigurări Euroins a reacționat la acuzațiile COTAR.

„Considerăm că toate acuzațiile sunt înșelătoare și nefondate. Mesajele COTAR sunt menite să afecteze în mod deliberat imaginea Euroins și credibilitatea generală a pieței asigurărilor.

Euroins România a dovedit că a luat măsuri pentru a-și îmbunătăți activitatea la toate nivelurile și asigurăm transparența și comunicarea adecvată prin regulile românești și internaționale de guvernanță corporativă. Euroins nu va mai răspunde acuzațiilor COTAR și știrilor false despre industria asigurărilor”, se arată în replica celor de la COTAR.

Potrivit datelor companiei, Euroins deservește peste 4 milioane de clienți în 14 țări și are peste 3.000 de angajați.