Acțiuni de combatere a consumului de droguri în rândul tinerilor

In Actualitate, Flagrant, Social
iunie 20, 2022

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, împreună cu reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, alături de voluntari, au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, activități în mijlocul comunității, pentru informarea și conștientizarea adolescenților și părinților cu privire la consumul de substanțe psihoactive.

Aceștia au fost prezenți pe Insula de Agrement și în Parcul Nord din municipiul Bacău, tema discuțiilor purtate fiind impactul negativ al consumului de droguri sau substanțe psihoactive interzise asupra psihicului unui consumator și a apropiaților acestuia.

Au fost aduse în atenție aspecte precum faptul că teribilismul, curiozitatea, apartenența la un anturaj pot face ca fenomenul toxicomaniei să ia amploare.

Astfel a fost subliniată importanța unei relații deschise, supravegheri și comunicări permanente între părinți/profesori și copii/elevi, precum și a grupului din care fac parte tinerii, întrucât dorința de afirmare în fața grupului, teama de a fi respins sau izolat, îi poate face pe aceștia să nu ia în considerare riscurile și consecințele negative la care se expun. (Sursa IPJ Bacău)