Evaluarea Națională/ Județul Bacău, al treilea din Moldova în urma rezultatelor obținute de absolvenții de gimnaziu

Județul Iași se situează pe primul loc pe regiunea Moldovei la rezultatele obținute la examenul de Evaluare Națională. În județ sunt 16 absolvenți cu media 10 și o promovabilitate de aproape 85% peste media națională. Acest rezultat situează Iașul pe locul III pe țară. În Moldova, locul secund este ocupat de Suceava – opt medii de 10: patru sunt din municipiul Suceava, două din Rădăuți și câte unul din Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc.

Pe locul III se situează județul Bacău, dar în acest județ particularitatea este că toate mediile de 10 au fost obținute de absolvenți de școli gimnaziale și nu colegii naționale.

În clasament, pe locul IV se situează județul Vrancea – șase medii de 10. La egalitate pe locurile V și VI, județele Botoșani și Galați, fiecare având câte cinci medii de 10. Mai către sfârșitul clasamentului, județul Neamț – trei medii de 10 – și ultimul pe Moldova, județul Vaslui – două medii de 10. După rezolvarea contestațiilor, se vor afișa rezultatele finale. (Sursa/RadioRomânia Iași)

Leave a Reply

Your email address will not be published.