Trei bărbați din Bacău, bănuiți de proxenetism, au fost reținuți de polițiști. Ei ofereau apartamente unor tinere pentru prostituție

In Actualitate, Flagrant
februarie 10, 2023

Trei bărbați bănuiți de proxenetism au fost reținuți de polițiștii de investigații criminale din Bacău în urma unor percheziții domiciliare efectuate joi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău.

Ancheta a început în luna august 2022, când polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bacău s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 42 de ani, ar fi înlesnit unor tinere practicarea prostituţiei, oferind spre închiriere, în regim hotelier, diferite imobile situate pe raza municipiului Bacău, informează IPJ Bacău.

Astfel, polițiștii au deschis o anchetă, în care au desfășurat cercetări, în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de proxenetism, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău.

Din cercetări a reieșit faptul că, în cursul anului 2022 și începutul anului 2023, doi bărbaţi, de 30 şi 40 de ani, ar fi înlesnit, în repetate rânduri, practicarea prostitutiei de către mai multe persoane în diverse imobile, asigurandu-le transportul şi supravegherea pe timpul desfasurării acestor activităţi, în timp ce un altul de 42 de ani ar fi înlesnit practicarea prostituţiei, prin oferirea spre închiriere în regim hotelier a două imobile situate pe raza municipiului Bacău.

Au fost identificate 13 persoane care ar fi desfășurat activități de prostituție în 5 imobile din municipiul Bacău, 2 din municipiul Piatra Neamț si unul din Buzău.

Poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Bacău, împreună cu cei din cadrul Secțiilor 1 și 2 Poliție au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza localității, unde au găsit şi ridicat în vederea confiscării mai multe telefoane mobile și diverse documente.

Cinci persoane au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Bacău pentru audieri, fiind puse în aplicare 5 mandate de aducere, iar, în urma administrării probatoriului, 3 dintre acestea au fost reținute de poliţişti pentru 24 de ore.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile au fost realizate cu sprijinul Poliției municipiului Buzău. (Foto ilustrativ)