Grup Șerban Holding cumpără o companie daneză. Noua achiziție va duce la creșterea producției cu 10 %

In Actualitate, Economie, National
februarie 10, 2023

Grup Șerban Holding, companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, a încheiat o scrisoare de intenție cu Fyn Invest Danmark pentru achiziționarea unei companii care exploatează aproximativ 800 hectare de teren (proprietate și arendă) în județul Vaslui, scrie profit.ro.

Noua achiziție va crește producția totală a holdingului cu aproximativ 10%, luând în considerare atât o componentă extensivă, cât și una intensivă generate de calitatea terenurilor exploatate.
În iulie, compania a cumpărat patru noi baze de depozitare a cerealelor, în județul Bacău. În urma acestei tranzacții, Grup Șerban și-a extins capacitățile de depozitare cu 48.530 de tone, o creștere cu 40% și ajunge la o capacitate totală de depozitare de 167.000 de tone. Valoarea totală a tranzacției se ridică la 17,7 milioane de lei. Cele patru baze sunt situate în localitățile Sascut, Răcăciuni, Parincea și Secuieni.

Grup Șerban Holding este un grup de firme cu capital românesc, în plină expansiune, care și-a început activitatea în Onești, în 1994. Structura grupului este integrată și are următoarele domenii de activitate: agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și legume, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie, alimentație publică (lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban), distribuție și transport. (Sursa/profit.ro)