Moinești/ Un tânăr de 29 de ani s-a îmbătat după care și-a dat foc la casă

In Actualitate, Flagrant
iulie 11, 2022

Un tânăr din municipiul Moinești a fost reținut de polițiști după ce duminică seara a incendiat două locuințe. Incendiul a izbucnit inițial la o casă de pe strada General Nicolae Șova, după care flăcările s-au extins și la imobilul alăturat.

Pompierii au intervenit la fața locului cu mai multe autospeciale și au reușit să limiteze efectele dezastrului. În incendiu au ars circa 130 mp acoperiș de la casa de tip P+1 și circa 60 mp acoperiș de la casa de tip P. După ce pompierii au stabilit drept cauză probabilă a incendiului focul pus intenționat, polițiștii l-au identificat și pe autor.

„În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 29 de ani din municipiul Moinești, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi incendiat propria locuință. Focul s-a extins și la imobilul alipit acestuia, respectiv locuința unei femei de 62 de ani.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere. Față de bărbatul de 29 de ani s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore”, precizează Inspectoratul de Poliție Județean Bacău.