Doi morți în urma accidentului de aseară, de la Sănduleni, provocat de un șofer beat

In Actualitate, Flagrant
iulie 13, 2022

Doi oameni au murit și alți doi au fost grav răniți din cauza unui șofer care s-a urcat beat la volan. Accidentul s-a petrecut marți seara, în jurul orelor 19:30, pe DC 174,  pe raza comunei Sănduleni, unde un bărbat de 53 de ani din localitate, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus din sensul opus, de un bărbat de 64 de ani din aceeași localitate.

În urma evenimentului rutier a rezultat decesul a două persoane- conducătorul auto de 64 ani şi o femeie de 38 de ani aflată în același autoturism și rănirea a două persoane- conducătorul auto de 53 de ani și un bărbat de 33 de ani aflat în celălalt autoturism, informează IPJ Bacău.

Conducatorul auto de 53 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauza s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă” și conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cauza și împrejurările în care a avut loc evenimentul rutier.

Polițiștii vă recomandă:

– Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

– Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

– Pe timp de ploaie, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz! Câteva momente fără vizibilitate pot fi fatale;

– Atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

– Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident.