O nouă avarie pe conducta de apă ce alimentează Oneștiul! Apă cu program azi și mâine

In Actualitate, Social
iulie 13, 2022
SC CRAB SA (Compania Regională de Apă Bacău) a anunțat sistarea furnizării apei de astăzi – 13 iulie 2022, începând cu ora 10.30, pentru minim 24 de ore, ca urmare a unei avarii pe conducta de aducțiune ce asigură alimentarea cu apă a municipiului Onești.
De această oprire vor fi afectaţi consumatorii: RAJA SA – pt. Municipiul Onești, orasul Targu Ocna, comuna Caşin, comuna Dofteana, comuna Târgu Trotuş (satele Târgu Trotuş, Viişoara, Tuta), comuna Pârgăreşti, Chimcomplex Borzești, Carlacton SA, SNTGN TRANSGAZ SA Mediaş – punct de lucru Oneşti, și SNAP Târgu Ocna.
Întreruperea furnizării apei potabile va genera restricţionarea alimentării cu apa pentru perioada derulării lucrărilor, iar furnizarea apei potabile în data de 13.07.2022 se va face, în funcţie de stocurile de apă acumulate, după următorul program:
– pentru oraşul Târgu Ocna:
 abonaţii alimentaţi din rezervorul Tiseşti (blocurile şi cartierul Tiseşti) – până la ora 14:00;
 abonaţii alimentaţi din rezervorul Vâlcele (cartierele Gălean şi Vâlcele) – până la ora 14:00;
Pentru utilizatorii comunei Dofteana furnizarea apei potabile se va realiza la presiune şi debit reduse.
Reluarea furnizarii apei potabile, la parametri normali de debit şi presiune, către utilizatori, se va face treptat, pe măsura umplerii conductei. Este posibil ca la reluarea programului de furnizare a apei în anumite zone ale acestor localitaţi să apară şi fenomenul de turbiditate (apă murdară).
Din acest motiv, RAJA SA informează cetațenii că, până la finalizarea lucrărilor CRAB, este nevoită să restricționeze furnizarea apei în municipiul Onești. În funcție de stocurile de apă acumulate la nivelul Complexului de înmagazinare și pompare Cuciur și până la refacerea nivelului optim de apă din rezervoare, alimentarea cu apă se va face după următorul program:
• Miercuri – 13 iulie 2022, în intervalul orar 18.00 – 20.00;
• Joi – 14 iulie 2022, în intervalul orar 06.00 – 08.00; 18.00-20.00
Imediat ce se va finaliza remedierea avariei și se va relua pomparea apei pe conducta de aducțiune de către SC CRAB SA, compania noastră va efectua toate manevrele de vane utile, în vederea reluării furnizării apei potabile în regim permanent și la parametrii optimi către toți consumatorii din municipiul Onești.
RAJA SA recomandă utilizatorilor consumul cu moderație al apei în acest interval de timp.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vom reveni cu informații despre stadiul și evoluția lucrărilor, în situația în care vor surveni modificări.