Primarul Laurențiu Neghină demontează un fals grosolan difuzat de Kanal D despre Onești

In Actualitate, Economie, Politica
iulie 22, 2022

Joi, 21 iulie, a fost difuzat de către televiziunea Kanal D un material referitor la lucrările în infrastructura din Onești. Numai că știrea prezentată de reporterul televiziunii s-a referit doar la un  așa zis „trotuar în valuri”, de pe strada Perchiului, susținând că lucrarea a fost executată de mântuială. În declarația oferită televiziunii, primarul Laurențiu Neghină a explicat, clar, că nu este vorba de o lucrare finalizată.

„Trotuarul la care se face referire în material nu este finalizat, este turnat doar stratul suport, urmând să se monteze borduri și să se toarne covorul asfaltic, lucru pe care l-am spus, ba chiar l-am repetat în interviul dat”, a spus primarul Oneștiului. Precizări care nu i-au interesat pe reporterii veniți la Onești.

Mai mult, primarul Neghină a spus că lucrarea respectivă nu este executată de firma primăriei. Astăzi (joi, 21 iulie n.r.) am primit vizita a doi reporteri de la Kanal D, subiectul reportajului fiind o lucrare subcontractată de operatorul de apă și canalizare din Onești, aflată în curs de implementare” , precizează primarul Oneștiului.

Cum se face din alb, negru

Precizări care nu i-au împiedicat pe reporterii Kanal D să prezinte știrea trunchiat, fără să țină cont de declarațiile primarului Laurențiu Neghină și fără să contacteze executantul lucrării sau beneficiarul investiției, compania de apă RAJA.

Aceasta este știrea difuzată de Kanal D

Felul grosolan în care televiziunea respectivă a trunchiat adevărul, într-un mod voit tendențios și fără profesionalism, este demonstrat de următorul material video, care prezintă întreaga declarație a primarului Laurentiu Neghină, de care, însă, cei de la Kanal D nu au vrut să țină cont.

Declarația integrală a primarului Laurențiu Neghină

„Pentru că unii se vor reporteri cu orice preț și pentru că nu pare importantă deontologia profesională, îi ajut cu întreaga discuție pe care am avut-o cu ei”, explică Laurențiu Neghină motivul pentru care a făcut public materialul video conținând întreaga sa declarație.

După difuzarea știrii false de către Kanal D, primarul Laurențiu Neghină a făcut, iarăși, precizări referitoare la investiția pe care compania RAJA o realizează în Onești.

60 de milioane de euro din fonduri europene pentru Onești

„Sunt lucruri pe care le stiți și pe care o să le repet de câte ori am ocazia: RAJA este societatea care investește în Onești peste 60.000.000 de euro din fonduri europene în modernizarea a 70 de km de rețea de apă și canalizare, construiește una dintre cele mai moderne stații de epurare din Europa și, cel mai important, construiește și o stație de captare prin care va asigura, în aceste vremuri secetoase, o a doua sursă de apă la Onești , a scris primarul Neghină pe pagina oficială de Facebook, adresându-se oneștenilor.

Ce s-a realizat în doar un an și jumătate

Laurențiu Neghină a reamintit, totodată, și ceea ce a realizat în scurta perioadă de când a recâștigat mandatul de primar. „Într-un an și jumătate, de când m-ați investit cu încrederea dvs., am reabilitat 1.853 de locuri de parcare, am reabilitat cu pavaj 35.000 de mp, aproximativ 22 de km liniari de alei și trotuare și lista continuă”, spune primarul Oneștiului.

Manipularea celor de la Kanal D „calcă în picioare imaginea Oneștiului” 

În fine, modul în care reporterii televiziunii respective au înțeles să își facă treaba nu rămâne neamendat de primar. „După tot acest efort, în căutare de senzațional, Știrile Kanal D calcă în picioare imaginea Oneștiului și a instituției pe care o conduc, trunchiază un interviu de șase minute, extrage un fragment cu un <profesionalism> de toată jena”, este concluzia primarului Laurențiu Neghină după experiența avută cu reporterii respectivei televiziuni. (Sursa/curieruldestiri.ro)