Un incendiu de vegetație a izbucnit joi seara la Tg Ocna. După trei ore, focul nu era stins, intervenția pompierilor reluându-se vineri dimineața

In Actualitate, Flagrant, Social
iulie 22, 2022

Salvatorii băcăuani au intervenit în cursul serii trecute, 21 iulie, în localitatea Târgu Ocna, în urma unui apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență, care anunța producerea unui incendiu de vegetație uscată. La fața locului au intervenit de urgență cinci pompieri militari. 

La sosirea forțelor de intervenție, ardeau cioate și doborâturi, în focare izolate, pe o suprafață de aproximativ 5000 mp.  Pentru localizarea și lichidarea incendiului, echipajele de salvatori au acționat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității și Ocolul Silvic, informează ISU Bacău.

După o intervenție ce a durat aproximativ trei ore din momentul anunțării, în jurul orei 23:00, forțele și mijloacele s-au întors la bază. Zona a rămas sub supravegherea unui reprezentant al Ocolului Silvic, intervenția fiind reluată în această dimineață, când s-a făcut schimbul efectivelor. 

În urmă cu două ore, încă se mai acționa pentru stingerea incendiului.

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău trage din nou un semnal de alarmă cu privire la utilizarea focului deschis în spații deschise. 

Nu uitați! Arderea miriștilor, a vegetației uscate și a altor materiale combustibile este interzisă! (Sursa/ISU Bacău)