Cosmin Savu, corespondent special Știrile Pro TV și relizator la emisiunea România, te iubesc!, a fost timp de două zile în Onești pentru realizarea unui nou reportaj.
Jurnalistul, cunoscut oneștenilor după realizarea reportajului Nu există oraș pentru cei onești, difuzat în cadrul emisiunii România, te iubesc în octombrie 2015, ne-a declarat că realizează o nouă emisiune despre capacitățile de rafinare și prelucrare din România, în contextul actualei crize.
Cosmin Savu ne-a confirmat că s-a întâlnit cu reprezentanți ai actualei conduceri de la Rafo și Carom. Reportajul va fi difuzat în septembrie, ne-a mai dezvăluit jurnalistul.
Pe pagina sa de Facebook, Cosmin Savu și-a anunțat prezența la Onești printr-un joc de cuvinte: „Se spune că asasinul se întoarce întotdeauna la locul crimei. Și jurnalistul la poveștile grele”.
NU EXISTĂ ORAȘ PENTRU CEI ONEȘTI
Tema dezindustrializarii revine la Romania, te iubesc! printr-o anchetă despre cum s-a transformat un oraș bogat și cu oameni bine pregătiți profesional, într-o zonă depopulată și cu perspective reduse. Este vorba despre Onești, cunoscut pentru lotul de gimnastică și Nadia Comăneci. Municipiul de pe Valea Trotușului este unul dintre locurile care au suferit transformări profunde în ultimii 50 de ani.
Cosmin Savu a mersul pe firul întregii povești: “Destine frânte, fabrici distruse, privatizări eșuate și oameni de afaceri dubioși. Manageri orbiți de interese meschine, criminalitate organizată și mafie transfrontalieră – așa arată rețeta insuccesului românesc. Toate acestea, în paralel cu incapacitatea instituțiilor statului de a stopa subminarea economiei naționale!”.
În a doua parte a materialului, Cosmin Savu continua dezvăluirile legate de platforma petrochimică de la Borzești. Din spatele gratiilor, Ovidiu Tender și Marian Iancu au reacționat și au încearcat să-și spună propria poveste legată de jaful de la Rafo.
„În topul general al distrugerilor, petrochimia românească ocupă un loc de neinvidiat. Dacă în celelalte țări din fostul bloc comunist, industria moștenită a fost păstrată, modernizată și dezvoltată, la noi aceasta a fost închisă și demolată. Rezultatul este unul dramatic: Romania importă astăzi aprope toate produsele industriale și de uz casnic!” declara Cosmin Savu.
Distribuie: