O fetiță de 4 ani din Onești și-a prins mâna în mașina de tocat. Micuța a fost transportată cu elicopterul la Iași

In Actualitate, Flagrant, Social
iulie 29, 2022

O fetiță de 4 ani, din Onești, a fost transportată cu elicopterul, ieri, 28 iulie, la Iași, după ce și-a prins mâna în mașina de tocat .

Micuța a fost transportată la  Spitalul de Urgență pentru Copii ” Sf Maria” din Iași unde a intrat, imediat, în operație. “Copilul care a suferit un accident complex de mână prin strivire/tăiere (tocător electric de carne) a fost internat în Secția de Chirurgie Plastică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii”, a transmis dr. Sidonia Susanu, coordonator al Secției de Microchirurgie Plastică și Reparatorie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii.

„Copila a ajuns conștientă, liniștită și cooperantă cu echipa medicală”, a declarat medicul Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD regiunea Sud-Est.

În sala de operație, alături de medicii ortopezi au intrat și mecanicii de la spital și împreună au reușit să desfacă aparatul.

Inițial, s-a „intervenit pentru scoaterea aparatului electric și evaluarea leziunilor după care s-a început intervenția chirurgicală propriu zisă de revascularizare a degetelor amputate”, a mai declarat dr Sidonia Susanu.