„Ține minte, sfârșitul nu-i aici…”/ Pe 5 august 2007 se stingea din viață Florian Pittiș

In Actualitate, National
august 05, 2022

Acum 15 ani, pe 5 august 2007, Florian Pittiș murea pe patul de spital. Cu nici o săptămână în urmă, pe 30 iulie, era internat la Institutul Oncologic Fundeni. Artistul a impus medicilor să nu dezvăluie amănunte despre starea sănătății sale. Boala care l-a doborât, cancerul de prostată, era diagnosticată de mai bine de un an, timp în care Pittiș a urmat cu regularitate tratamentele prescrise.

Florian Pittiș, născut pe 4 octombrie 1943, a ajuns cunoscut publicului larg mai întâi ca una din vocile de la Teleenciclopedia, emisiunea produsă de TVR, iar după 1990, ca interpret și textier de muzică folk.

Dar, înainte de toate, Florian Pittiș a fost unul din marii actori ai teatrului românesc, cu peste 40 de roluri jucate pe principalele scene din București. A jucat, de asemenea, în filme, a regizat spectacole de teatru dar și de muzică și poezie, a fost traducător, realizator de emisiuni radio, cronicar.

După propriile-i mărturisiri, a fost francmason, având gradul 33 și ultim, și purtător de cuvânt al Marii Loje Naționale din România.

Florian Pittiș se stinge din viață pe 5 august 2007, la ora 15.15, și este înmormântat cu onoruri masonice.