În această seară, în Parcul municipal Onești, întâlnire cu Mircea Diaconu, recital Walter Ghicolescu și proiecția filmului Asfalt Tango, al lui Nae Caranfil

In Actualitate
august 05, 2022

Se anunță o seară cu adevărat specială, în Parcul municipal Onești, începând cu ora 20.00. Un recital de muzică folk susținut de Walter Ghicolescu, o întâlnire cu actorul Mircea Diaconu și proiecția comediei Asfalt Tango în cadrul Caravanei filmului românesc-Onești.

Walter Ghicolescu este muzician, interpret și compozitor român de muzica folk. Artistul abordează un stil muzical divers și în continuă transformare, excelând cu precădere în zona muzicii folk/folk-jazz/blues- gospel/ Folk, World& Country și rock pe versurile unor poeți români clasici consacrați (Nichita Stănescu, Adrian Păunescu, Marin Sorescu, Ion Minulescu, etc) dar și ale unor poeți contemporani.

Filmul din această seară, Asfalt Tango (1996) în regia lui Nae Caranfil, îi are în rolurile principale pe Mircea Diaconu, cel care se va și întâlni cu spectatorii veniți în Parcul municipal, Florin Călinescu, Constantin Cotimanis și Charlotte Ramping.

În vremurile tulburi ale anilor ’90, când definitorii pentru România erau grevele spontane, schimbul de valută la fiecare colț de stradă și visul fiecăruia de a deveni patron, 11 fete care mai de care mai frumoase pornesc într-o călătorie cu autocarul către mirajul vieții de artist la Paris.

Sunt însoțite de un impresar local dubios (Florin Călinescu), un șofer fără scrupule (Constantin Cotimanis) și o franțuzoaică ce privește cinic viața, prin perspectiva lumii dure a show-biz-ului (Charlotte Rampling).

Neprevăzutul apare în persoana soțului uneia dintre fete (Mircea Diaconu), care nu poate accepta ideea că a fost părăsit și pornește într-o cursă de urmărire, condimentată cu furturi de mașini, atacuri armate și răpiri. Cronică la filmul Asfalt Tango.

Sursa/curieruldestiri.ro