Peste zece mii de carduri sociale au fost blocate. Titularii acestora au vrut să le vîndă sau să cumpere alcool și țigări

In Actualitate, National, Social
august 16, 2022

Peste zece mii de carduri sociale pentru alimente au fost blocate pentru că deținătorii au încercat să-și ia alcool, să cumpere țigări sau să le vândă, a anunțat ministrul Investițiilor și proiectelor Europene, Marcel Boloș. De asemenea, mai sunt beneficiari ai cardurilor care încă nu au fost identificați.

„Peste 10.000 de carduri sunt în momentul de față sunt blocate fie ca urmare a modului defectuos de folosire a lor, fie că sunt probleme de identitate a beneficiarilor de vouchere. Este o datorie a beneficiarului să înțeleagă că ele au fost date pentru a sprijini populația și pentru a nu face comerț cu ele”, a declarat ministrul Boloș.

Beneficiarii acestor carduri/ vouchere sociale sunt pensionarii cu venituri sub 1.500 de lei pe lună, persoane cu handicap cu venituri lunare sub 1.500 de lei sau familiile ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei. Numărul beneficiarilor acestei forme de ajutor social – patru tranșe de 250 de lei – este de circa 2,5 milioane de persoane.