Dosarul crimelor de la Onești, la ultimul termen. Procurorii cer 30 de ani de închisoare pentru Gheorghe Moroșan

In Actualitate, Flagrant
august 26, 2022

Gheorghe Moroșan, autorul dublei crime de anul trecut, din Oneşti, nu recunoaște crimele, a declarat avocatul victimelor, Adrian Cuculis. Joi, 25 august, s-a desfășurat ultimul termen, la Tribunalul Bacău, al procesului soților Gheorghe și Aurelea Moroșan în dosarul crimei care a zguduit Oneștiul, din martie, anul trecut.

Ieri, la Tribunalul Bacău, avocații au pus concluzii finale pe fond iar cei doi inclulpați au avut ultimul cuvânt.

Avocatul Adrian Cuculis a declarat, după proces, că Moroșan nu recunoaște crimele și acuză o “înscenare din partea poliției”, declară avocatul Adrian Cuculis.  „Moroșan a dat declarații halucinante și acuză o înscenare din partea poliției cum că polițiștii ar fi vinovați de moartea victimelor fiindcă i-ar fi confundat cu agresorii, iar la intrarea în apartament i-ar fi luat la bătaie. Pe scurt, nu recunoaște crimele”, afirmă avocatul Cuculis, citat de site-ul stiripesurse.ro.

Despăgubiri de 12 milioane de euro, 30 de ani închisoare pentru Moroșan și 13 ani pentru soția acestuia

Potrivit avocatului victimelor, au fost cerute despăgubiri de 12.000.000 de euro, iar Parchetul a fost de acord ca despăgubirile să fie admise în totalitate.

„Am solicitat ca Moroșan să fie condamnat la 30 de ani de închisoare. Parchetul a pus concluzii pentru condamnarea la 30 de ani pentru Moroșan și 13 ani pentru Aurelea Moroșan, soția acestuia”, adaugă avocatul Cuculis.

Pronunțarea urmează să fie dată peste 2 săptămâni.

Doi muncitori care renovau un apartament în Oneşti au fost ucişi cu un cuțit pe 1 martie 2021 de către suspectul Gheorghe Moroşan, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat din locuință.

Inițial, agresorul i-a sechestrat şi legat pe cei doi, în balconul apartamentului. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartament, după mai multe ore de negocieri cu agresorul.

(Sursa/curieruldestiri.ro)