Puhoi de lume la Festivalul „Ziua Bradului” din Livezi. Premieră emoționantă la ediția din acest an

In Actualitate, Cultură și educație
august 29, 2022

Câteva mii de livezeni, dar și locuitori din comunele apropiate și chiar din Onești, au petrecut sâmbătă și duminică la Festivalul tradițional „Ziua Bradului” din comuna Livezi. Numai duminică au fost peste 3.500 de oameni care s-au bucurat, împreună, de spectacolul oferit de Primăria comunei și de bunătățile pregătite în Parcul primăriei.

Tot duminică, s-a marcat o premieră emoționantă pentru comuna Livezi, premierea familiilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Aceștia au primit din partea primarului Sorin Ichim și a Consiliului Local diplome, flori precum și premii în bani.

În comună sunt 15 familii care împlinesc în acest an jumătate de secol de conviețuire dar nu toate au depus cerere la primărie, ne-a declarat primarul Sorin Ichim. Acesta a anunțat că îi așteaptă pe toți pentru a li se întocmi dosarele astfel încât să își primească premiile, din partea administrației locale, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

În cele două zile de spectacol și voie bună din Parcul primăriei Livezi, al căror amfitrion a fost cunoscutul interpret de muzică populară George Cojocărescu, au evoluat pe scena amenajată special Adina Postelnicu (ex-Heaven), Radu Pietreanu, Viorica Macovei, Cristi Dules, Ansamblul Folcloric al centrului Cultural Carmen Saeculare, Neamț, alături de alți numeroși artiști.