Tată și fiu, s-au mascat și au spart o locuință din Bacău. Cei doi au ajuns pe mâna polițiștilor după ce au fost prinși chiar de proprietari

In Actualitate, Flagrant
septembrie 27, 2022

Doi bărbați, tată și fiu, au spart o locuință din Bacău. Cei doi aveau fețele acoperite și au intrat forțând un geam. Hoții au fost surprinși de proprietari și imobilizați chiar de aceștia.

Sâmbăta trecută, 24 septembrie, în jurul orei 21.50, Secţia 2 Poliţie Bacău a fost sesizată telefonic, prin apel unic de urgență 112, de către o femeie de 28 ani, din Bacău, despre faptul că a surprins două persoane în locuinţa sa, care purtau cagule, în timp ce încercau să sustragă bunuri.

La faţa locului au fost dirijate trei patrule auto de siguranţă publică care au depistat în flagrant, în locuinţa reclamantei, două persoane de sex masculin, de 41 și 23 de ani, tată și fiu, ambii din municipiul Bacău.

În urma primelor verificări efectuate a rezultat faptul că cei doi bărbați au pătruns prin forţarea și escaladarea unui geam termopan în locuinţa părții vătămate, cu intenţia de a sustrage bunuri, unde au fost surprinşi de acesta şi concubinul ei, întorcându-se de la cumpărături. În încercarea de a scăpa, cei doi au lovit-o și au împins-o pe reclamantă, însă aceasta, ajutată de concubinul ei, a reușit imobilizarea lor până la sosirea polițiștilor.

La controlul corporal efectuat de polițiști asupra celor doi au fost identificate mai multe bijuterii din aur, o șurubelniță, o lanternă și 2 tricouri de copil, pe care aceștia le-au folosit pe post de măști. În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetari sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Cei doi bărbați au fost reținuți de polițiști pentru o perioadă de 24 ore, iar la data de 25 septembrie au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa de judecată a admis propunerea, iar pe numele celor doi au fost emise două mandate de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.

Sursa/IPJ Bacău, Foto ilustrativ