Bătut și tâlhărit chiar în timp ce vorbea cu soția la telefon. S-a întâmplat într-o comună băcăuană

In Actualitate, Flagrant
octombrie 05, 2022

Un bărbat de 51 de ani, din comuna băcăuană Răchitoasa, a fost bătut crunt și tâlhărit de trei indivizi, chiar în timp ce vorbea la telefon cu soţia sa, aflată în Italia. Femeia a auzit strigătele de ajutor și a sunat, imediat, la 112.

Omul a fost găsit de rude și de echipajul de intervenție, inconștient, într-un şanţ. În timp ce victima a fost dusă la spital, poliţiştii au reuşit să dea și de urma agresorilor, care îi furaseră bărbatului banii și telefonul.

Bărbatul se îndrepta către casă, seara, după ce se întunecase, și vorbea la telefon cu soţia lui, aflată la muncă în Italia. Brusc, a fost atacat din spate. Omul s-a prăbuşit, după prima lovitură, dar a apucat să strige după ajutor.

Soţia s-a speriat foarte tare, când şi-a auzit bărbatul tipând, dar şi pe agresori, vorbind între ei. A sunat la 112, apoi la rude, iar fratele victimei l-a găsit pe om inconştient în şanţ. Victima a ajuns la spital. Agresorii i-au luat omului 700 de lei și telefonul mobil.

Foto/Victima tâlhăriei din comuna Răchitoasa. Sursa/ stirileprotv.ro

Poliţiştii au cercetat zona unde a fost atacat bărbatul şi, după două zile, au reuşit să dea de urma tâlharilor: trei bărbaţi, cu vârste între 18 şi 27 de ani. Doi dintre ei au mai fost cercetaţi de poliţie pentru diverse fapte, însă au scapat de închisoare pentru că erau minori atunci când le-au săvârşit.

De această dată, toţi cei trei s-au ales cu dosar penal pentru tâlhărie calificată şi riscă să îşi petreacă următorii 12 ani în spatele gratiilor.

Comunicatul IPJ Bacău

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au identificat și reținut, trei tineri cu vârste cuprinse între 18 ani și 27 de ani, din comuna Răchitoasa, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată comisă în seara zilei de 01 octombrie a.c.

În urma activităților specifice desfășurate a rezultat că, bărbații de 18 de ani și 27 de ani din comuna Răchitoasa, au exercitat acte de violență asupra unui bărbat de 51 de ani, din localitate, și i-au sustras un telefon mobil și suma de 700 de lei.

Bărbații au fost conduşi la sediul poliției, unde în baza probatoriului administrat, au fost reținuţi de polițiști pentru 24 de ore.

(Sursa/IPJ Bacău. Foto ilustrativ)