ANM/ Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturi de 20 grade C de săptămâna viitoare

In Actualitate, National, Social
martie 22, 2024

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri, 22 martie, prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 25 martie – 22 aprilie 2024. „După un început cu temperaturi modeste, de la mijlocul săptămânii viitoare vremea se va încălzi în majoritatea regiunilor. Un transport de aer cald din sud-vestul continetului va urca valorile termice până spre 18…20 grade Celsius. Cerul va avea înnorãri temporare şi mai ales pe parcursul zilei de luni va ploua în sud-est şi pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla cu intensificãri în vestul, sudul şi centrul teritoriului, iar la munte va spori senzația de frig”, au explicat specialiştii ANM. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice, nordvestice, nordice și local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

1 – 8 aprilie 2024: Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a țării.

8 – 15 aprilie 2024: Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

 15 – 22 aprilie 2024: Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar, local, în regiunile centrale și estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.