Grădiniță finanțată de la Budapesta și cu predare în lb maghiară, inaugurată în comuna băcăuană Ghimeș Făget

In Actualitate, Cultură și educație, Politica
octombrie 12, 2022

În comuna băcăuană Ghimeș Făget s-a inaugurat o grădiniță cu predare în limba maghiară, construită și cu fonduri de la Budapesta. La inaugurare a participat Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor din Guvernul României, conform ziaruldebacau.ro.

„Am inaugurat în comuna Ghimeș-Făget o grădiniță cu predare în limba maghiară. Educația în limba maternă este cea mai importantă garanție a păstrării identității culturale și naționale. Clădirea modernă a grădiniței, care a fost construită cu sprijinul Guvernului Ungariei, oferă cele mai bune condiții pentru cei 50 de copii mici, care de câteva zile au început deja activitățile de educație,” a precizat Tánczos Barna, citat de ziaruldebacau.ro.

Péter Oltean, primarul UDMR din Ghimeș-Făget le-a transmis oamenilor prezenți și un mesaj din partea lui László Kövér, președintele parlamentului din Ungaria, prin care i-a îndemant pe români să-și unească forțele și oportunitățile cu maghiarii ceangăi şi cei din Ungaria, pentru că toată lumea va avea de câștigat din această cooperare. (Foto/ziaruldebacau.ro)