Oneșteanul Mihai Gosav, în delegația României prezentă la CE și Cupa Mondială la Unifight

In Actualitate, National, Sport
octombrie 19, 2022

Din delegația României prezentă la Campionatele europene și Cupa Mondială la Unifight face parte si oneșteanul Mihai Gosav (foto, stânga).

În perioada 17-20 octombrie se desfășoară Campionatul European de Unifight, la Antalya, Turcia. Din data de 21 până pe 24 octombrie se va ține în același loc Cupa Mondială la Unifight. Competițiile sunt deschise copiilor, juniorilor și adulților.

Din lotul României fac parte 12 jucători, atât juniori, cât și seniori, a spus Simona Niculescu, secretar general al Federației Române de Unifight.

Unifight este o competiție marțială, un sistem sportiv care îmbină deopotrivă tehnici militare și stiluri de luptă tradiționale. În confruntarea din ring se pot folosi orice fel de tehnici: judo, kickboxing, box, karate, sambo sau lupte greco-romane.

„Unifight este un sistem sportiv foarte complex care permite sportivilor să deprindă obiceiuri mai bune, să fie educați în spiritul competițional, să nu fie violenți pe stradă. O pregătire atât de complexă înseamnă pentru copii a intra în viața lor de adulți pregătiți, ceea ce din păcate sistemul educațional nu mai face astăzi”, a explicat Simona Niculescu.