Cinci milioane de euro pentru Onești, fonduri europene prin PNRR, aprobate de Guvern

In Actualitate, Economie, Politica
octombrie 20, 2022
Municipiul Onești beneficiază de noi proiecte finanțate cu fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare totală de 24.585.283 lei, adică peste cinci milioane de euro.
Este cea mai mare finanțare primită de localitățile din județul Bacău la acest apel de proiecte, Componenta 10-Fondul Local, aprobat prin Ordinul ministrului Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.
La nivelul județului Bacău au fost aprobate 26 de proiecte. Din cele două care revin municipalității oneștene, cel mai valoros, inclusiv la nivelul județului, se referă la construirea a două blocuri de locuințe pentru tineri pe strada Culturii (zona Catedralei). Valoarea acestui proiect este de 21.565.277 lei. Celălalt proiect prevede achiziționarea și instalarea a 20 de stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Proiecte de peste o sută de milioane de lei în doar doi ani

„În ultimii doi ani, de când am devenit primar, Primăria Municipiului Onești a inițiat și depus proiecte pentru care au fost aprobate finanțări în valoare de 104.000.000 lei.
Sunt mândru de implicarea și eficiența administrației locale oneștene și, în mod sigur, suntem motivați să continuăm”, a declarat primarul Laurențiu Neghină.
El a remarcat, de asemenea, profesionalismul specialiștilor din cadrul Primăriei precum și implicarea consilierilor locali.
„Cererile de finanțare pentru aceste proiecte au fost depuse la jumătatea anului în curs și vreau să mulțumesc colegilor din primărie pentru implicarea, profesionalismul și efortul depus pentru accesarea de fonduri europene și, nu în ultimul rând, consilierilor locali care au răspuns de fiecare dată prezent la toate ședințele de Consiliu local, convocate de cele mai multe ori în regim de urgență pentru a putea depune proiectele în timp util.”, a afirmat primarul Laurentiu Neghină.
Foto/Dan Dima