A vrut să își omoare nevasta injectându-i o soluție toxică și propria urină. S-a întâmplat într-o comună băcăuană

In Actualitate, Flagrant
noiembrie 15, 2022

Curtea de Apel Bacău l-a condamnat definitiv pe Ioan Botea, un băcăuan de 51 de ani, la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Individul a fost condamnat în trecut la 12 ani de închisoare și pentru omor calificat. A fost liberat în iunie 2012, cu un rest rămas de executat de 1.250 de zile de închisoare.

Anul acesta, pe 17 februarie, bărbatul, care este un consumator înrăit de alcool, a luat decizia să își ucidă nevasta. A luat din grajdul casei din satul Ciuturești, comuna Odobești, unde locuiește, o sticluță cu un produs veterinar (Evomec) toxic și o seringă, pe care le-a pus pe o masă.

Și-a provocat apoi soția, iar când aceasta i-a răspuns pe un ton mai ridicat, a început să o lovească cu palmele și pumnii, iar apoi a dat-o cu capul de pereții casei.

A legat-o apoi cu o curea de un stâlp al casei ca să nu fugă și i-a legat o eșarfă în zona gurii ca să nu țipe. Potrivit anchetatorilor, i-a spus partenerei de viață că scopul lui este să o imobilizeze la pat, iar în doi-trei ani să moară. Imediat după aceea i-a injectat în zona lombară un medicament veterinar folosit la deparazitarea oilor și apoi urina sa, cauzându-i dureri puternice victimei.

După două ore și-a eliberat soția, spunându-i că poată să facă ce vrea, doar să nu spună la nimeni ce i-a făcut. Femeia a ieșit în stradă și i-a povestit unui vecin ce s-a întâmplat, iar acesta a chemat Poliția.

Ulterior, individul a recunoscut ce a făcut, inclusiv faptul că timp de șapte ani și-a agresat constant soția, fiind și internat la psihiatrie pentru acest lucru.

„Infracţiunea a fost săvârşită cu intenţie directă. În acest sens, inculpatul a cunoscut că persoana vătămată va fi privată de libertate și a urmărit acest rezultat, tocmai pentru a putea comite și alte atrocități asupra acesteia”, au constatat judecătorii care au instrumentat cazul.