Pompierii militari au intervenit la un incendiu în Comănești. Au ars acoperișul unei case și anexele

In Actualitate, Flagrant
decembrie 05, 2022

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău au răspuns prompt, în intervalul 30 noiembrie-5 decembrie a.c., unui număr de 105 solicitări primite pe Numărul Unic pentru Situații de Urgență.

Printre intervențiile semnificative înregistrate în intervalul de referință, amintim incendiul produs noaptea trecută (4 decembrie), la o casă de locuit din orașul Comănești.

În urma apelului care anunța evenimentul, de urgență, la locul indicat s-au deplasat patru autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență, la nivelul acoperișului unei case de locuit și la nivelul a trei anexe.

După aproximativ patru ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. În urma evenimentului a fost afectată o suprafață de aproximativ 150 mp (acoperiș casă și trei anexe).

Din cercetările efectuate de pompierii militari, cauza probabilă de producere a incendiului este efectul termic – burlan metalic aplasat ori neprotejat termic. Pe această cale, ISU Bacău reamintește că este necesar să respectați normele de prevenire și stingere a incendiilor, în orice situație sau împrejurare vă aflați.

În caz de necesitate, solicitați intervenția salvatorilor prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgență 112.

Comunicat ISUJ Bacău, foto ilustrativ