Alin Firfirică (CSM Onești-CSA Steaua) și Bianca Ghelber (CSM Bacău-CSA Steaua) sunt atleții anului în România, a anunțat Federația Română de Atletism

In Actualitate, National, Sport
decembrie 12, 2022
Federația Română de Atletism a anunțat care sunt atleții anului 2022. Pe primul loc la băieți și Atletul anului este Alin Alexandru Firfirică, aruncarea discului, cu dublă legitimare, la CSM Onești și CSA Steaua București.
Iar la fete,   Atleta anului 2022 este Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului), antrenată de Mihaela Melinte și legitimată la CSM Bacău și CSA Steaua București.
Federația Română de Atletism a anunțat că premierea atleților care s-au remarcat în acest an competițional va avea loc vineri, 16 decembrie. Alături de aceștia, vor fi recompensați și antrenorii care îi pregătesc.
 Bianca Florentina Ghelber (CSM Bacău-CSA Steaua) a câștigat, pentru România, medalia de aur la Campionatele Europene de la Munchen, după o pauză de 20 de ani. În plus, la Campionatele Mondiale din iulie, de la Eugene (Oregon, SUA), Bianca a fost a șasea, la fel ca la ultima ediție a Jocurilor Olimpice.
La rândul său, atletul Alin Alexandru Firfirică (CSM Onești-CSA Steaua), antrenor Teodor Agachi, a ocupat locul șapte la Mondiale, aceeași poziție ca în întrecerea continentală.