Asociația „Cultul Eroilor” subfiliala Onești a primit un sediu nou de la Primăria municipiului

In Actualitate, Cultură și educație
decembrie 13, 2022

Primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină, și Dănuț Voicu – președintele Filialei județene „Colonel Corneliu Chirieș” Bacău a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, au semnat actul de acordare a unui spațiu pentru sediul Subfilialei Cultul Eroilor Onești.

La eveniment a fost prezent și protoiereul de Onești, preot dr. Ioan Bârgăoanu, membru al Consiliului Director al Filalei Cultul Eroilor, cel care s-a implicat mult în realizarea acestui act. Afost de față, de asemenea, și președintele subfilialei Cultul Eroilor Onești – părintele Bogdan Ionuț Piștea, precum și alți membri ai Biroului Executiv al Filialei județene.

„Subfiliala Onești – a spus cu acest prilej Dănuț Voicu – este cea mai mare din sistemul Filialei județene Cultul Eroilor. E un eveniment de marcă în viața organizației noastre să avem, acum, aici, primul sediu, aprobat de Primăria municipiului Onești. Sediul e necesar pentru a coagula toate eforturile oneștenilor de a fi în jurul Cultului Eroilor. Fostul președinte al subfilialei, regretatul Corneliu Cristea, reușise să adune câteva sute de membri ai ei. Astăzi, cu ajutorul Protopopiatului Onești, avem aici cei mai mulți membri la o subfilială din județ. Mulțumesc subfilialei Onești că se mobilizează să formeze o echipă care să readucă subfiliala la nivelul numeric anterior. Este o misiune dificilă, în timpuri nu prea prielnice, dar noi, Filiala județeană vom fi alături de ea”.

Tot cu acest prilej, președintele Filialei Cultul Eroilor i-a înmânat primarului Laurențiu Neghină carnetul de membru de onoare al acestei asociații. „Consider semnarea actului de atribuire a sediului – a spus primarul Laurențiu Neghină– ca pe un gest din partea unui cetățean al acestui oraș, ca o responsabilitatea din partea mea în calitate de primar. E un gest pe care trebuie să-l facă un primar pentru cinstirea memoriei eroilor poporului nostru, mai ales aici, într-un oraș și într-o zonă în care circa 80.000 de ostași ai Armatei Române și-at dat viața pentru patrie”.