Ce mănâncă pacienții internați la Spitalul municipal Onești. Instituția a prezentat fotografii cu felurile de mâncare preparate aici

In Actualitate, Social
decembrie 13, 2022

Nutriția clinică și alimentația unui pacient în spital nu înseamnă doar dietoterapie, ci totalitatea resurselor puse la dispoziția acestuia pentru a-și păstra sau redobândi sănătatea. Alimentaţia pacientului este stabilită în concordanţă cu recomandările igieno-dietetice corespunzătoare patologiei sale.


Planificarea eficientă a unui meniu în spital necesită colectarea unei game largi de informații, atât din punct de vedere medical, dar și dietetic .

Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onești integrează în echipa mutidisciplinară un dietetician autorizat care întocmește planul de dietă astfel încât să fie adaptat calitativ și cantitativ procesului terapeutic al pacientului, să fie cât mai variat în limita posibilităților, dar și să respecte gustul, plăcerea și obiceiurile bolnavului, să aibă un aspect plăcut, să fie servit la temperatura dorită, dar și într-o ambianță care să-i facă placere.


Mesele pacienților sunt preparate în blocul alimentar propriu, dotat cu o bucătărie modernă, de către personal calificat.


De altfel, planul de îngrijire al pacientului , cuprinde și aspecte de educație nutrițională și acces la informații cum ar fi broșura privind regimul de hrană în spital, recomandări nutriționale pentru un stil de viață sănătos, chestionare de satisfacție privind modul de alimentație și hrană în Spitalul Municipal Sf. Ierah Dr. Luca Onești.


Fotografiile au rol informativ, o parte dintre mese fiind servite în farfurii la patul pacientului, în sala de mese sau în caserole de unică folosință biodegradabile.

Comunicat de presă