Inconștiență criminală! Un șofer de TIR a fost prins de polițiștii băcăuani, pe E 85, rupt de beat la volan. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore

In Actualitate, Flagrant
decembrie 20, 2022

Un șofer de TIR a fost prins de polițiștii băcăuani în timp ce conducea beat. Șoferul, din județul Buzău, avea o alcoolemie de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă, 17 decembrie, în jurul orei 15.10, polițiști din cadrul Biroului D.N.E. Bacău au oprit în trafic, pe DN-2 E-85, un bărbat care conducea un ansamblu de vehicule compus din cap tractor și semiremorcă.

Conducătorul auto, de 51 de ani, din comuna Lopătari, județul Buzău, emana halenă alcoolică, fapt pentru care a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Totodată, ținând cont de împrejurările săvârșirii faptei, s-a dispus luarea, față de șofer, a măsurii reținerii pe o perioadă de 24 ore.

Comunicat/IPJ Bacău, foto ilustrativ