Prăpăd pe șoselele din județul Bacău. Polițiștii au dat, în doar două zile, 461 de amenzi în valoare de 147.130 de lei

In Actualitate, Flagrant
decembrie 20, 2022

În cadrul activităţilor desfăşurate, în weekend-ul trecut, de către poliţiştii rutieri și de ordine publică, au fost aplicate 461 de sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, polițiștii au reținut 57 de permise de conducere și au retras 14 certificate de înmatriculare. În perioada 16-18 decembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru siguranţa traficului rutier.

Acțiunea a avut ca scop combaterea unora dintre principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, respectiv, viteza neadaptată la condițiile de drum şi combaterea consumului de alcool în rândul conducătorilor auto.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 461 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 147.130 lei.

Astfel, au fost 154 de sancţiuni contravenţionale aplicate celor care nu au respectat regimul legal de viteză, 32 sancțiuni pietonilor, 23 bicicliștilor și 195 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, au fost reţinute 57 de permise de conducere, din care 6 pentru alcool și 32 pentru viteză, şi au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

Reamintim că, polițiștii acționează zilnic, pentru monitorizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor de circulație. Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

Comunicat/IPJ Bacău