Donație a preoților din Protoieria Onești, prin Asociația Patmos, pentru Secția pediatrie a Spitalului „Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești

In Actualitate, Social
decembrie 20, 2022
„Scutecele pentru Pruncul Iisus” la Spitalul municipal „Sfântul Ierarh Dr. Luca” Onești.
Un proiect inedit, binecuvântat de Părintele Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, realizat prin preoții Protopopiatului Onești, este proiectul „Scutecele” sau draperii pentru copii, secția pediatrie a Spitalului unde sunt internați cei mici si dragi, a transmis preotul Ioan Bârgăoanu, protoiereu de Onești.
„În Ajun de Crăciun, cu o pregătire încă din luna octombrie, preoții din parohiile municipiului Onești, prin Asociația Patmos a Protopopiatului Onești, au cumpărat material de draperii, perdele, pentru
Secția Pediatrie, Corpul E, 12 saloane.
Este vorba de 130 metri draperii pentru pentru o parte a Secției, cealaltă parte fiind în renovare.
Necesitatea și urgența achiziționării draperiilor pentru secția Pediatrie a parasolarelor este motivată de căldura foarte mare vara (și în celelalte anotimpuri) la etaj, în saloanele pentru copii internați în spital.
Au ajuns la concluzia să achiziționeze din fonduri proprii însă, după câteva discuții, preoții onesteni au sărit în ajutor pentru copilași.
Total factură este de 5939 lei, achitată de Asociatia Patmos.
Au ajutat pentru cumpărarea acestora:
Parohia Sf.Nicolae ,
prin Preot Paroh Ioan Berdan,
Catedrala Pogorârea Sfântului Duh prin Paroh Justinian Alupei,
Parohia Sloboria prin Parintele Paroh Clement Popa,
Parohia Sfinții Împărați prin Părintele Paroh Nicolae Zaharia,
Parohia Maria Magdalena prin Părintele Paroh Valentin Chircu,
Parohia Crucea de Piatra prin Părintele Paroh Gheorghe Aramă,
Parohia Borzești prin Părintele Paroh Petrica Cautiș,
Parohia Mal prin Părintele Paroh Vasile Dragotă,
Parohia Red prin Părintele Florin Ursu, împreună cu Parohia ” Sf.Pantelimon
prin Părintele Paroh Petrică Cuibar.
Draperiile au fost croite și cusute la sectia croitorie a Spitalului sprijiniți de ajutorul domnului manager Gelu Nicolcea și domnului Sorin Roșca .
<Draperiile sunt necesare și cu siguranță e un mare dar pentru secția de pediatrie a Spitalului>, a precizat un cadru medical.
Dr.Xenia, medic pediatru și preoteasă, este cea care ne- a îndrumat spre a achiziționa materialul de draperii împreună cu șefa Secției Pediatrie, dr. Andronic, în echipa bună cu asistenta Teodora Bătrânu și altele.
Iată cum o draperie parasolara poate fi un „scutecel” pentru un copil al lui Iisus Hristos ajuns temporar pe un pătuț de spital.
Mulțumim Cucernicilor părinți pentru buna colaborare cu Spitalul Sf.Ierarh Luca din Municipiul Onești și grijă pentru pruncii bolnăviori.
Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”, este mesajul preotului protoiereu Ioan Bârgăoanu.