Utilaje noi, cu fonduri europene, la Primăria comunei Livezi. Acestea se adaugă seriei de proiecte realizate în 2022 cu fonduri nerambursabile

In Economie, Politica
decembrie 20, 2022

La Primăria comunei băcăuane Livezi, primar Sorin Ichim, au ajuns, recent, utilajele achiziționate cu fonduri europene, în valoare de 210.000 lei. Este vorba de un tractor, o remorcă și o lamă de zăpadă, astfel că administrația locală le va putea utiliza atât în timpul iernii, pentru deszăpezit, cât și în restul anului.

Această ultimă achiziție, prin fonduri nerambursabile, se adaugă investițiilor din acest an, realizate cu fonduri guvernamentale prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, prin finanțare de la Consiliul Județean Bacău și chiar prin donații strânse de Asociația Habitat for Humanity Romania.

Astfel, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny comuna Livezi a beneficiat în acest an de 9,5 milioane de lei pentru proiectul Reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere afectate de calamități.

De asemenea, de la Consiliul Județean Bacău este finanțat un proiect comun al localităților Livezi și Sănduleni pentru Modernizare drumuri, punte auto și pietonală peste râul Tazlău, care face legătura între satele Orășa, Livezi, și Mateiești, Sănduleni. Acest proiect are valoarea de 7 milioane de lei, din care 95 % este finanțat de Consiliul Județean.

De asemenea, recent s-a inaugurat o noua aripă a Școlii generale nr 1 Livezi, investiție în valoare de 120.000 de euro, bani obținuți integral din donații prin Asociația Habitat for Humanity Romania. Totodată, din fondul de revervă al Guvernului, primăria Livezi are alocată suma de 30.000 de lei.

Pentru anul viitor, Primăria Livezi are pregătite noi investiții, ne-a declarat primarul localității băcăuane, Sorin Ichim.