Mobilizare a polițiștilor și jandarmilor băcăuani pentru găsirea unui copil de 12 ani, plecat de acasă

In Actualitate, Flagrant, Social
ianuarie 10, 2023

Poliţiştii băcăuani, sprijiniţi de jandarmi și polițiști locali au intervenit prompt pentru căutarea unui minor de 12 ani, plecat voluntar de la domiciliul bunicii. Minorul a fost găsit de echipele de căutare şi încredințat familiei, informează IPJ Bacău.

Luni, 9 ianuarie, în jurul orei 20.00, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au fost sesizaţi despre dispariţia unui minor de 12 ani, din localitate, care a plecat de la domiciliul bunicii, în cursul dimineţii şi nu a mai revenit. 

Imediat după primirea apelului, importante efective de poliţişti din cadrul Poliției municipiului Bacău și ai Serviciului de Investigații Criminale, sprijiniţi de colegii de la Gruparea Mobilă de Jandarmi, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău şi polițiști locali au demarat acţiunile de căutare a minorului.

Astfel, după o oră jumătate, minorul a fost găsit de un echipaj de jandarmi într-o scară de bloc din Bacău, fără să prezinte urme de agresiune sau care să ateste că a fost victima vreunei infracţiuni.

„Activităţile pe care le desfăşoară poliţiştii într-un astfel de caz sunt complexe şi presupun derularea unor activităţi investigative pe toate palierele, precum, verificări în teren, exploatarea informaţiilor obţinute, identificarea, localizarea şi coordonarea forţelor participante. 

Mulțumim echipelor de căutare pentru rezolvarea cu succes a acestei misiuni!”-este mesajul transmis de Inspectoratul de Poliție Județean Bacău.