VIDEO/”Soluția este sterilizarea câinilor, nu eutanasierea”, a declarat primarul Oneștiului, Laurențiu Neghină, la Euronews România

In Actualitate, Flagrant, National, Social
ianuarie 25, 2023
După tragedia din București, când o femeie a murit sfâșiată de câini, primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină, a fost invitat la Euronews România.
În emisiune s-a readus aminte de bărbatul omorât de o haită de câini pe un teren din comuna Buciumi precum și de dezbaterea online lansată de primarul Oneștiului pe tema eutanasierii câinilor. Laurențiu Neghină a declarat că este împotriva eutanasierii. „Soluția legală este sterilizarea câinilor, nu eutanasierea”, a spus primarul Oneștiului.
 „Actuala legislație obligă deținătorii de câini (metis și rasă comună) să îi sterilizeze, microcipeze și să îi înregistreze în R.E.C.S (Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân n.r.), în caz contrar, amenda este între 5.000 și 10.000 lei.
Dacă s-ar aplica strict legea, în această direcție, în maxim un an nu ar mai exista câini pe stradă. De ce să îi omorâm continuu și să îi lăsăm în continuare să se înmulțească necontrolat, când putem înlătura cauza?”, susține Laurențiu Neghină.
Primarul a reamintit că „La Onești realizăm constant campanii de informare și sterilizare gratuită.
De asemenea, fiecare primărie din România este obligată să înființeze adăposturi publice pentru câini sau să contracteze acest serviciu.”.