A „înviat” din morți. O știre l-a dat mort pe un cunoscut politician și om de afaceri din Târgu Ocna. Ce s-a întâmplat

In Actualitate, Politica, Sport
ianuarie 27, 2023

O „știre” postată joi seara pe un grup online din Bacău anunța moartea lui Neculai Drăgănuță din Târgu Ocna, cunoscut om de afaceri și politician, fost viceprimar al orașului stațiune, consilier local (PMP) în prezent dar si președinte al Federației Române de Backgammon. De altfel, anunțul făcea referire la această din urmă calitate a lui Neculai Drăgănuță, de președinte al Federației de Backgammon și campion european.

În realitate, cel care a trecut la cele veșnice era verișorul lui Neculai Drăgănuță, având, întâmplător, același nume. Anunțul inițial despre deces a fost făcut de fratele acestuia, Constantin Drăgănuță, ex președinte al FPS Bacău. Numai că cel care a preluat informația și a postat nu s-a interesat despre cine este vorba în realitate. Dat fiind notorietatea lui Neculai Drăgănuță din Târgu Ocna, autorul postării a presupus că el este cel decedat.

După anunțul falsei morți, telefonul soției lui Neculai Drăgănuță din Târgu Ocna s-a înroșit în urma apelurilor de la prieteni, rude și cunoscuți. Pentru că ieri nu era în localitate, fiind invitat să participe la Gala Sportivul Anului organizată de Ministerul Sportului, ce s-a desfăsurat la Opera Națională din Capitală, Neculai Drăgănuță a aflat abia azi dimineață că a „murit”. Așa că a scris pe pagina sa de Facebook: „Sunt bine, sănătos. TRĂIESC!

Foto Neculai Drăgănuță de la Gala Sportivul Anului

Postarea lui a devenit imediat virală, cu zeci de comentarii, inclusiv amuzate de genul „V-a murit moartea”.