Colegiul Național al Ligii Aleșilor Locali PMP la Slănic Moldova. Partidul condus de europarlamentarul Eugen Tomac are cei mai mulți aleși locali, după PSD și PNL

In Actualitate, National, Politica
ianuarie 30, 2023
Sâmbătă, 28 ianuarie, la Slănic Moldova s-a desfășurat ședința Colegiului Național al Partidului Mișcarea Populară și a Ligii aleșilor locali PMP.
Liderul partidului, europarlamentarul Eugen Tomac, a declarat după desfășurarea întrunirilor:
„Reuniune foarte importantă la Slănic-Moldova, unde am desfășurat, alături de colegii mei, ședința Colegiului Național al PMP și a Ligii Aleșilor Locali.
Am discutat despre Schengen și nedreptatea făcută României. Prin urmare, este esențial să continuăm să luptăm, cu toate instrumentele pe care le avem la dispoziție, pentru a ne câștiga dreptul la circulație liberă. Guvernul are obligația de a sesiza Curtea de Justiție a Uniunii Europene, astfel încât votul nedrept din 8 decembrie să fie anulat.
Pe plan național, România are nevoie de o lege a transparenței totale în administrație pentru o întări contractul de încredere între cetățeni și decidenții politici. Toate contractele și facturile trebuie publicate în timp real de către toate instituțiile publice.
Un alt subiect ce ne preocupă este cel referitor la situația din R. Moldova. Peste Prut locuiesc tot români și este o obligație a noastră să îi ajutăm și să îi susținem necondiționat în fața amenințărilor rusești
Mă bucur enorm că acest partid are atât de mulți oameni minunați, oameni patrioți ce își iubesc țara. Sunt convins că vom reuși să trecem cu bine peste toate provocările.
Luptăm pentru România!”
După alegerile locale de acum doi ani, PMP este al treilea partid ca număr al aleșilor locali. Organizația Bacău a PMP, președinte Ion Melinte, a obținut la alegerile din 2020 unul din cele mai bune rezultate, având doi primari, la Onești și Izvorul Berheciului, precum și peste 75 de consilieri locali și județeni.