Investiții de 18,2 milioane de lei pentru reabilitarea a două poduri din Onești. Proiectele au fost votate de Consiliul Local

In Actualitate, Economie
ianuarie 31, 2023

Lucrările de investiții din Onești, demarate în urmă cu doi ani, continuă cu noi proiecte importante, ultimele aprobate în Consiliul Local fiind reabilitarea podurilor de peste Cașin, strada Libertății, și Oituz, strada 8 Martie.

Luni, 30 ianuarie, la propunerea primarului Larențiu Neghină, consilierii locali au votat Documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) și a indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea celor două poduri.

Necesitatea lucrărilor este dată de starea avansată de uzură a celor două poduri, la care nu s-au mai făcut lucrări de reabilitare din momentul în care au fost date în exploatare, se arată în documentele proiectelor inițiate de Laurențiu Neghină.

Conform acestora, valoarea lucrărilor este de 8,83 milioane de lei pentru podul de peste Cașin și 9,374 milioane de lei pentru podul de peste Oituz.

Conform proiectului, la podul de peste Cașin lucrările vor dura 21 de luni și vor consta în înlocuirea grinzii de la suprastructura podului și refacerea integrală a căii de rulare, amenajarea și reprofilarea albiei și lucrări de protecție a malurilor, montarea de parapeți de protecție și de balustrade pietonale.

La podul de peste Oituz, lucrările ar urma, conform proiectului, să dureze 20 de luni și vor consta în demolarea plăcii suprabetonare, refacerea hidroizolației și refacerea suprastructurii, amenajarea și reprofilarea albiei și lucrări de protecție a malurilor, instalarea parapeților de protecție și a balustradelor pietonale, refacerea betonului degradat la grinda trotuarelor și la elementul de rezistență-grinda continuă.

Toate aceste lucrări vor fi finanțate de la bugetul locul precum și din alte surse de finanțare externă.