Directorul unei școli din Bacău, demis după o petrecere cu șampanie și muzică de ziua unui elev de 9 ani

In Actualitate, Cultură și educație, Flagrant, Social
februarie 02, 2023

Inspectoratul Școlar Județean a decis astăzi, 2 februarie, eliberarea din funcție a directorului de la Școala Miron Costin din Bacău, după neregulile găsite in urma serbarii zilei de naștere a unui elev cu șampanie și animatori.

Într-o conferință de presă, inspectorul școlar genera Anca Egarmin a precizat că directorul școlii, Andrei Enache, ar fi încercat să mușamalizeze problemele apărute ca urmare a organizării unei petreceri în timpul orelor de curs. Astfel, petrecerea ar fi avut loc la ora 10:20, nu în pauza mare așa cum a declarat directorul.

O altă problemă remarcată în timpul anchetei ISJ Bacău se referă la faptul că „cererea” prin care mama copilului a solicitat intrarea în școală are un număr de înregistrare ulterior celui prin care s-a înregistrat nota explicativă a învățătoarei.

Foto/ Andrei Enache, directorul demis. Sursa/Ziarul de Bacău

Un elev de clasa a doua a fost sărbătorit în timpul orelor, săptămâna trecută, la împlinirea vârstei de 9 ani. Părinții i-au angajat o cântăreață de muzică populară, care a descins alături de 3 cameramani și fotografi în sala de clasă, de la Școala „Miron Costin” din Bacău. Evenimentul a avut loc joia trecută, iar aniversarea inedită a stârnit nemulțumirea altor părinți, după ce filmarea „petrecerii” a apărut pe rețelele de socializare.

Solista de muzică populară, Mădălina Hârbirea, a apărut cu un pahar de șampanie iar filmarea a fost postată pe rețelele sociale. După ce a stârnit reacții negative, aceasta a fost ștearsă.

„Părinții altor copii din clasă nu au fost încântați de modul extravagant în care a fost organizată aniversarea. Surprize, surprize, da, sunt frumoase… Dar ce ne facem cu părinții care nu își permit să facă o surpriză asemănătoare, tot la scoala copilului. Vă dați seama cu cât patos povestesc acasă părinților și totodată rugându-i să le promită că și ei vor să aibă parte de asa ceva… Ce ziceți?”, a reacționat un părinte pe rețelele de socializare.

Potrivit informațiilor Ziarului de Bacău, tatăl elevului sărbătorit este Dragoș Boghian, primarul comunei băcăuane Vultureni. El are dosar penal, după ce s-a urcat băut la volan și a provocat un accident de circulație, în urmă cu aproape un an.