Investiții de 71 milioane de lei pentru infrastructura rutieră din trei cartiere ale municipiului Onești

In Actualitate, Economie
februarie 02, 2023

La propunerea primarului Laurențiu Neghină, Consiliul Local Onești a aprobat două proiecte ce se referă la modernizarea infrastructurii rutiere din cartierele Slobozia, Borzești și Crucea de Piatră.

Consilierii oneșteni au aprobat Documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) și a indicatorilor tehnico-economici pentru aceste obiective de investiții, astfel încât să se poată accesa fonduri pentru realizarea acestora. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproape 71 de milioane de lei (peste 14,1 milioane de euro). Conform documentelor votate de consilieri, s-au identificat sursele pentru finanțarea acestor lucrări.

În cartierul Slobozia, rețeaua de circulație este formată dintr-un pod și 17 străzi cu lățimi diferite, care au îmbrăcăminte provizorie din balast sau pământ, excepție făcând străzile Victoriei, Siliștei și Nucului care au structura rutieră din asfalt, aflată în stare avansată de degradare.

Aici se vor face cele mai ample lucrări. Este vorba de reabilitarea podului de peste Tazlău, a structurii rutiere și a sistemului de colectare ape pluviale, refacerea acceselor la proprietăți, realizarea de trotuare, lucrări de siguranță rutieră, iluminat public stradal, rețea de canalizare, spații de joacă pentru copii. Valoarea acestor lucrări se ridică la suma de 61,758 milioane de lei.

În cartierele Borzești și Crucea de Piatră urmează să se realizeze sistemul de colectare ape pluviale, trotuare și acces la proprietăți, amenjarea intersecțiilor și lucrări privind siguranța rutieră. Valoarea investiției, în acest caz, este de 9 milioane de lei.