Intervenție a pompierilor într-o comună băcăuană. O casă a luat foc din cauza unui scurtcircuit

In Actualitate, Flagrant
februarie 06, 2023

Sâmbătă, 4 februarie, în jurul orei 01:00, un apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112 anunța producerea unui incendiu la o casă de locuit.

La locul solicitării, s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat atât în interiorul locuinței, cât și la acoperișul acesteia, pe o suprafață de aproximativ 100 mp.

După aproximativ două ore de luptă cu flăcările, în jurul orei 03:30, incendiul a fost lichidat. În urma acestuia, a ars acoperișul casei pe suprafața indicată și bunuri din cele patru camere. Din cercetările efectuate de pompierii militari, cauza probabilă de producere a incendiului este scurtcircuitul electric.

În intervalul 3-6 februarie, pompierii militari au răspuns unui număr de 58 solicitări primite pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112. Astfel, salvatorii din cadrul subunităților de intervenție din județ au intervenit în 47 de cazuri pentru acordarea primului ajutor, într-o misiune pentru asistența persoanelor, au lichidat șase incendii și au gestionat alte patru intervenții în sprijinul comunităților.

Comunicat/ISUJ Bacău