Azi-noapte, într-o comună băcăuană, au ars 12 ATV-uri și garajul în care erau depozitate

In Actualitate, Flagrant
februarie 07, 2023

 În cursul acestei nopți, pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină comuna Strugari, sat Iaz pentru stingerea unui incendiu produs la un foișor și un garaj din lemn, în interiorul căruia se aflau 12 ATV-uri.

              Apelulul pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112 a fost primit în dispeceratul integrat ISU-SAJ în jurul orei 02:30. De urgență, la locul solicitării s-au deplasat următoarele forțe și mijloace: 18 pompieri militari, patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat pe întreaga suprafață de aproximativ 120 mp, reprezentând foișorul și garajul din lemn.

              După mai multe ore de luptă cu flăcările, în jurul orei 04:00, incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității. În urma acestuia, a ars în totalitatea garajul, cele 12 ATV-uri din interior și s-a deteriorat foișorul, fiind afectate bunurile depozitate în acesta.

              Din cercetările efectuate de pompierii militari, cauza probabilă de producere a incendiului este focul deschis în spații închise.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău solicită cetățenilor anunțarea tuturor evenimentelor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător, la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.